blank

Какъв годежен пръстен е най-добре да подарите на вашата избраница?

Необходимо ли е да е украсен с диамант?

Отговорите на всички тези въпроси ще ви помогнат много, когато трябва да избирате измежду огромното разнообразие от годежни пръстени, за да откриете точно този модел, който да сложи едно вълшебно начало на съвместния ви живот.

Какво да имаме предвид когато избираме годежни пръстени?

Най-често за годежен пръстен се избира класически модел с камък.

В европейската традиция той се приема не само като красив жест за засвидетелстване на любов и вярност, но и като показател за финансовото благосъстояние на младоженеца.

Дори в повечето държави е прието, че стойността на пръстена за предложение за брак следва да е равен на минимум 2-3 средни месечни заплати на бъдещия съпруг. По този начин той демонстрира финансовата си платежоспособност и възможността си да издържа семейството си.

Индивидуалността на дамата непременно трябва да бъде взета под внимание.

Някои предпочитат пръстени от бяло, а други – от жълто злато. Дизайнът също би могъл да е разнообразен – с централно разположен голям камък или с няколко по-малки камъчета, позиционирани отстрани.

Изборът на конкретен камък също трябва да се обмисли добре – диамантите са класика и винаги са в състояние да добавят неподражаем лукс към годежния пръстен.

От друга страна, цирконите са добра алтернатива, ако сте решили да преминете към по-бюджетен вариант.

Избор на материал за изработка на годежни пръстени

Както вече споменахме, традиционно годежните пръстени се изработват от бяло или жълто злато, като и двата материала се съчетават красиво както с диаманти така и с  циркони.

Бялото злато е изключително ефектно и много високо ценено от бижутерите.

Тук е мястото да се отбележи, че диамантите са перфектни за съчетание с бяло злато. Такава комбинация придава на благородния метал още повече красота, блясък и ефирност.

Годежни пръстени с диаманти

Диамантите в годежните пръстени се оценяват по няколко критерия, но основният е чистотата. Колкото по-малко включвания (дефекти) има в оригиналния диамант, толкова по-ярко свети той след изрязването.

Следващите важни критерии са размерът и цветът. Колкото до големината на диаманта, експертите съветват да не изпадате в крайности и да се придържате към „златната среда“ – нито твърде малък, нито твърде голям.

По отношение на цвета, то той би могъл да варира от леки нюанси в жълто-кафявата гама до напълно безцветен.

Къде да купите красиви и стилни годежни пръстени?

Непременно разгледайте предложенията на MK-ORO Jewellery за годежни пръстени от бяло или жълто злато, както с диамант така и с циркон, сред които ще откриете вариации за всеки вкус.

Тук диамантите са от най-високо качество, с чистота VS и цвят G. Със сигурност ще останете очаровани от богатата колекция годежни пръстени, които са на ваше разположение.

Повечето от тях могат да бъдат изработени в рамките на 10 работни дни: по зададен от вас размер, от бяло, жълто или розово злато.

Остава само да изберете с точно кой от тези стилни модели, дело на български и италиански бижутери, да предложите брак на любимата си и разбира се, да чуете заветното „Да!.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *